![[Obrazek: Doukyuusei.%28Asumiko.Nakamura%29.445610.jpg]](http://download.minitokyo.net/Doukyuusei.%28Asumiko.Nakamura%29.445610.jpg)
Autor: Nakamura Asumiko
Tytuł alternatywny: 同級生 (中村明日美子), Doukyusei, Classmate (Nakamura Asumiko),
Gatunek: shounen-ai, dramat, szkoła
ilość: 1
Oryginalny wydawca: Akaneshinsha
Opis: "Chłopiec spotkał chłopca
Ich miłość kwitła.
Ich miłość była jak ze snu,
jak tryskająca woda sodowa."
Moja opinia: Zakochałam się w tej serii. To jest na prawdę nie lada wyczyn, że raptem pięć niedługich rozdziałów, może spowodować w człowieku takie zmiany emocjonalne. Od niepewności po radość. Poza tym nieopisana słodkość. Jeden rumieniec wystarczył, żeby poprawić mi humor na cały dzień. Sposób prowadzenia fabuły jak i sama fabuła, poza rysunkami jest jak najbardziej udanym zabiegiem, a jednocześnie dość nietypowym. Zdecydowanie najlepszy shounen-ai, jaki miałam przyjemność czytać. Ujmująca historia, bohaterowie do pokochania, nutka dziwności towarzysząca całemu zajściu, a także dopełniająca kreska, utwierdzająca nas w przekonaniu, że Doukyusei jest jednak inny od reszty. Na pierwszy rzut oka widać, że Nakamura Asumiko może się pochwalić bardzo intrygującymi rysunkami, które albo się kocha, albo nienawidzi. Mnie szczególnie urzekły oczy senpaku, które stały się moim nowym zboczeniem.
Autor oryginalnego posta: Shateiel